Change of use from office space to stylish contemporary studio apartments with John Strand Contract kitchens.

Harrow sits on the North West of London’s Metropolitan line. A short tube-ride into central London and a stone’s throw from the rolling countryside of the surrounding home counties. It’s a popular destination with first time buyers and therefore an ideal location for a new development of apartments.

John Strand were approached by builders and developers W.E. Black when they needed 16 kitchens for their change of use project.

The building had previously been designed and used as commercial office space.   The building had permission totransform this office space into light and stylish compact apartments as part of a change of use scheme.

The kitchens used within this project are designed in house at John Strand by Director Calvin Reeves.

The width of this kitchen is just 1700mm but it packs a lot into a small space.  130 litre refrigerator with freezer compartment, built-in combination microwave over, 2 plate ceramic hob, extractor fan, LED lighting, stainless steel inset sink, glass splashbacks and storage. A contemporary grey gloss was selected for the door finish.

The development needed to maximise space and thanks to an artfully planned floor-layout by the architects combined with the John Strand kitchens this was successful achieved.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA